Graphophone Columbia


Graphophone 'Columbia'

Uku dug under the bed and returned with a case of graphophone ‘Columbia’ and a stack of vinyl gramophone records. Astonishing how loud noise can come out of an instrument with no electronics included. Only tool for any adjustment was the knob for adjusting the rotation speed. We could not find any way for adjusting the volume, which was actually rather loud.

As entertaining and nostalgic as it was it seemed to be obvious that the graphophone is just an interesting piece of antique with not much use today. One record lasted for about 3 minutes, which is average length of mp3 tracks You can already have hundreds in Your phone.

Graphophone 'Columbia'

See the graphophone in action.

Turns out, the idea behind gramophone is not that antique and useless after all. Phonofone is based on similar powerless passive amplification designed to amplify sound from ..mp3 players and headsets! Information about Phonofone was mediated right on time for this post by materialist.ee [EST].

Graphophone 'Columbia'


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 thoughts on “Graphophone Columbia

 • Jüri

  1. Vinüül kui materjal on sellise muusikamasina jaoks liiga pehme, ilmselt on tegu siiski šellak-plaatidega…
  2. Kas tõesti eksisteerib selline mõiste – graphophone?

 • Ranno

  Aitäh kommentaaride eest Jüri!

  Vinüülis polnud jah kindel, püüdsin lihtsalt õiget sõna plaadile leida. Parandasin nüüd grammofoniplaadiks, see ehk läheb täppi.

  Olin ka kahevahel, kas kirjutada graphopone‘st või gramophone‘st ning otsustasin esimese kasuks, kuna nõnda oli seadmel endal kirjas.

 • ArvoS

  Kahjuks läks mu saviplaadimängija venesõjaväes olles kaduma. Tegelikult on lausa meeldiv, et keegi meelde tuletas – tore aeg oli! Tänud! :-)

 • Ranno

  Mul endal sellise riistapuuga tegelikult esimene kogemus. Väiksena küll vanaema juures mängisin sarnase asjaga ja nii naljakas oli seda helipead mööda plaati edasi-tagasi kriuksutada (palun vabandust), aga sellel käis ikkagi juhe seina ja sai raadiot ka kuulata.

 • Ranno

  Kahjuks ei jäädvustanud endale parajasti mänginud plaadi infot, aga püüan Ukult järele uurida. Video sai tehtud moblaga ja ei olnud plaanis sellise viletsa kvaliteediga videot üles panna, ..aga lõpuks siiski läks üles.